Firma Pokémon wydaje oświadczenie w sprawie możliwego naruszenia praw własności intelektualnej w związku z nową grą – Wiadomości

Firma mówi: „Zamierzamy zbadać sprawę”

Firma Pokemon W czwartek wydał oświadczenie w sprawie możliwego naruszenia praw własności intelektualnej przez firmę zajmującą się grami, stwierdzając, że „zamierza”.[s] Zbadanie i podjęcie odpowiednich kroków w tym zakresie.

Firma PokemonPełne oświadczenie:

Zapytania dotyczące gier innych firm

Otrzymaliśmy wiele zapytań odnośnie gry innej firmy wydanej w styczniu 2024. Nie wydaliśmy żadnej zgody na jej wykorzystanie Pokemony Własność intelektualna lub zasoby w tej grze. Zamierzamy zbadać i podjąć odpowiednie środki w celu zajęcia się wszelkimi działaniami naruszającymi prawa własności intelektualnej z nimi związanymi Pokemony. Będziemy nadal pielęgnować i troszczyć się o każdą osobę Pokemony I jego świat, i praca nad zjednoczeniem świata przez niego Pokemony W przyszłości.

Firma Pokemon

W oświadczeniu firmy nie wspomniano o żadnej grze ani firmie, ale rzekomo nawiązuje się do twórcy gry, firmy Pocketpair Na świecie Internetowa gra wieloosobowa. Gra ukazała się na PC za pośrednictwem para ukazał się 19 stycznia, a do czwartku sprzedał się już w 8 milionach egzemplarzy.

Pocketpair opisuje grę:

Walcz, uprawiaj ziemię, buduj i współpracuj z tajemniczymi stworzeniami zwanymi „Kumpelami” w tej zupełnie nowej grze wieloosobowej o przetrwaniu i rzemiośle w otwartym świecie!

źródła: Firma Pokemon'S strona internetowa, IGN Azja Południowo-Wschodnia (Adam Pankhurst)

READ  Demo przeglądarki RE Village wykorzystuje technologię Google Stadia ze świetnym efektem